Ko smo?

KAKO SMO POČELE

Ko su ljudi koji stoje iza Studija Tufna? Mi smo Milena Cvjetić i Maja Dimitrovska, prijateljice iz studentskih dana na Šumarskom fakultetu (smer pejzažna arhitektura i hortikultura). Odmah smo se prepoznale po estetici, filozofiji i ljubavi prema našoj struci.

Nakon završetka studija, počele smo sa praksom i radom u firmama za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu, i bavile se freelance dizajnom. Za sebe smatramo da imamo višegodišnje iskustvo i početnički entuzijazam.

Upravo taj entuzijazam doveo nas je do toga da danas imamo samostalnu firmu, i da na naš način sprovodimo zajedničku ideju o pejzažnoj arhitekturi i hortikulturi.

Samostalna delatnost Studija Tufna počela je cvetnim dekoracijama venčanja, do kojih smo došli spontano radeći prvo za prijatelje, njihove poznanike, zatim preko prvih kontakata na društvenim mrežama itd. To iskustvo nam je dalo priliku da se upoznamo sa radom sa ljudima, izgradimo svoj identitet i stil, i naučimo se prvim poslovnim koracima. Ubrzo potom smo dobile priliku da radimo ozelenjavanje poslovnih prostora, kao i projektovanje i uređenje vrtova. Isto tako spontano, naša primarna delatnost se od dekoracija preusmerila na ozelenjevanje enterijera, projektovanja i uređenje prostora.

Volimo da kažemo da smo napravile pun krug u našoj struci za kratko vreme, i da nas je želja, trud i rad usmerila. Krug ili tufna :), taj put nas je naučio da su vrednosti za koje se zalažemo: Spontanost, jednostavnost i harmonija, prostor u skladu sa prirodom i u skladu sa ljudima koji u njemu borave.  

tufne

Strast

I ČIME SE PONOSIMO

Volimo jednostavne i čiste geometrijske forme, ali i spontani haos prirodnih pejzaža. Volimo domaće biljne vrste u eksterijeru, ali i egzotične tropske biljke u enterijeru.

Upoznavanje novih ljudi, sticanje novih prijatelja, saradnika i istomišljenika je ono što daje smisao našem radu i ljubavi prema ovom poslu. Naša strast je da u vremenu kada smo najudaljeniji od prirode i zdravog života i okruženja, što više prostora učinimo zdravim i prirodnijim.

to top button